Menu
header photo

Mesin Cendawan Bimbo

Pembekal Mesin Cendawan No. 1 di Malaysia

Blog posts December 2017

MESIN CENDAWAN TERLARIS 2017

alhamdulillah.. base on data setakat november 2017 di bawah adalah senarai mesin terlaris yg penanam cendawan seluruh malaysia ambil dari kami:

1. MESIN BAGGING 4 LUBANG 
- 15UNIT

2. MESIN MIXER & BAGGING 2IN1 
- 15 UNIT

3. MESIN BAGGING 8 LUBANG 
- 13UNIT

 

  

  

 …

Read more

MESIN BAGGING 8 LUBANG UTK PROJEK BAJA KOMPOS

NEW KATALOG MESIN CENDAWAN


Assalam sahabat cendawan sekalian
.
Ni kita ada katalog baru..
sesiapa yg nk print katalog ni utk bagi kepada investor, atau agensi kerajaan utk pembiayaan boleh la download kt FILE ye .. 
.
tq
.
#PembekalMesinCendawanNo1Malaysia
#MesinCendawan
.
www.mesincendawan.com

Read more

RAK CENDAWAN

TAU TAK YG ECER PN ADA BG BANTUAN

Assalam geng..
Last month trkejut gak bila dapat call dr ECER utk pembekalan mesin cendawan kt usahawan dia.. Ada ke usahawan ecer..??
.
Detail saya pn x tau gk cara nk daftar.. Tp utk 2org rakan kita di kuantan ni.. ECER pilih mereka dari senarai peminjam dari bank MAYBANK.. 
 

 

 

Read more

PRODUCTION POWER vs MARKETING POWER

dalam bisnes yg mana lebih penting ..??
kena hebat buat..??
atau
kena hebat jual..??

 

 

 

 


emm .. kalau di ikutkan kalau barang tak de, nk jual macam mana kan ..?? 
tapi kalau di fikirkan balik, kalau buat barang banyak2 tp x laku jual pun tak de guna nya jugak kan ..
.
a…

Read more

MAT GAGAH

RUMAH CENDAWAN

TAUKEY BESAR CENDAWAN SG PETANI

Assalam geng.. akhir bln 11 hari tu berkesempatan utk membekalkan mesin cendawan kpd 1 TAUKEY BESAR CENDAWAN kt sg petani, kedah. 
.
Mmg besar sgtlah projek sahabat kita ni .. smpai rmh pn dia buat 3,4 tingkat .. 
.
oopsss ... rumah burung ek .. patut la besar .. hahahha .. 
.
x de.. mmg ki…

Read more

USAHAWAN CENDAWAN YG BIJAK


IALAH USAHAWAN YG SMBIL DIA G HNTR CENDAWAN TIRAM KT PASAR, DIA SELIT SEKALI CENDAWAN KUKUR
.
bak kata geng scuba diving.. Sambil menyelam, sambil minum air
.
Iklan sekali sekala.. Hahahha..
.
#JutawanKukur
#EjenKukurDiperlukan

Read more

Usahawan muda klate yg saksess...

Br teringat awal bln 11 ari tu.. Kita ada 1 perjmpaan ape ntah.. Lupa.. Tp yg saya ingt.. Depa kumpul ramai usahawan muda klate yg saksess... 
.
Sempat la bergambar ngan taukey ayam, takey turbo fix, taukey monaliza, taukey mahligai idaman, taukey dobi instant, taukey kosmetik dan ramai lg.. 
.

Read more

Panggil je backhoe tlg angkat .. mmg cepat giler lah

CEPAT, SENANG & SELAMAT
.


assalam geng ..
ni citer bln 11 ari tu .. hntr mesin kt kak zalina, kuantan.. panggil je backhoe tlg angkat .. mmg cepat giler lah .. hahahahah..
.
kak zalina cakap .. dia standby kan mesin dlu .. senang lps je musim banjir trus ON projek cendawan blk .. 
.

Read more

MESIN BAGGING 4LUBANG DGN TAUKEY TELUK INTAN


Assalamualaikum semua..
.
[TB]
.
nmpak gayanya lps ni mmg kena tambah rumah baru la boss .. rumah 2 tingkat tinggalan family tu rasanya dah tak boleh tampong production cendawan pasni .. at least kena dapatkan 50kg hasil setiap hari .. baru best kongsi .. of course lg banyak lg best lah kan ..

Read more

BUAT DUIT.. BUKAN BUAT CENDAWAN.

MARKETING POWER 
vs 
PRODUCTION POWER
.
Assalam geng.. 
Adakah jika kita hebat BUAT cendawan bermakna kita akn hebat buat duit..??
atau
Adakah kita hebat JUAL cendawan baru kita hebat buat duit..??
.
Mcm saya awal2 trjebak dlm bidang tanaman cndaawan ni.. Bila kita dh rasa terror.. Kita …

Read more

BERMULA 1 JANUARY 2018, BIMBO TRADING TERPAKSA...

PENGUMUMAN
.
INSYA ALLAH BERMULA 1 JANUARY 2018, BIMBO TRADING TERPAKSA MENGENAKAN GST TERHADAP SEMUA BARANGAN YG DI JUAL KECUALI CENDAWAN TIRAM SEGAR DAN CENDAWAN KUKUR SEGAR.
.
barangang yg kena gst adalah:
1. semua jenis mesin
2. semua jenis peralatan cendawan

barangan tidak kena gst a…

Read more

CARA BUAT BAJA KOMPOS SECARA PERCUMA ..??

anda percaya atau tidak.. kt malaysia ni dah ada 2 syarikat yg tidak mengusahakan cendawan tp mmg serious mengkormesialkan baja kompos dari bag media cendawan yg terpakai .. 

 


satu kat alor star, kedah (pengusaha cina) 
dan satu lg kt langkap, perak (pengusaha melayu)
.
so .. bg p…

Read more

16 Blog Posts

Blog Search

Comments

There are currently no blog comments.