Menu
header photo

Mesin Cendawan Bimbo

Pembekal Mesin Cendawan No. 1 di Malaysia

PRODUCTION POWER vs MARKETING POWER

December 14, 2017

dalam bisnes yg mana lebih penting ..??
kena hebat buat..??
atau
kena hebat jual..??

 

 

 

 


emm .. kalau di ikutkan kalau barang tak de, nk jual macam mana kan ..?? 
tapi kalau di fikirkan balik, kalau buat barang banyak2 tp x laku jual pun tak de guna nya jugak kan ..
.
aaaaahhhhh .. !! sakit kepala la pikir soalan ni .. 
hahahah.. sabar bro ..
.
gini.. mai saya explain.. berdasarkan cikgu2 saya.. yg buat duit ialah bila kita jual barang. 
so ternyata disini marketing kena lebih POWER sebab pendapatan kita bergantung kepada banyak mana produk yg kita jual.
.
habis tu ... kalau tak buat sendiri .. macam mana nk jual..??
cara pemikiran ni adalah salah .. hanya org yg ego besar saje bercakap mcm ni .. 
produk kita boleh minta tlg org lain buatkan.. beli ngan org lain.. 
.
kalau nk jual banyak, jgn la g cari kt tempat yg buat sedikit .. cari lah ngan kilang besar2.. buat perjanjian siap2 nk berape banyak setiap hari.. jnji boleh win2..
.
ape2 pn yg pastinya kita tidak boleh hebat buat kedua2nya sekali.. maksud saya kita samada hebat bhgn production atau pun kita hebat menjual.. 
.
kenalpasti kehebatan diri kita sendiri, dan cari partner yg hebat x sama ngan kita..
baru lah company boleh grow..
.
dan yg pasti jugak, utk hebat dalam production tanaman cendawan, kena lah ada set lengkap mesin2 supaya boleh buat bag lbh banyak dlm masa yg singkat. so kena adalaa.. mesin mixer, conveyour, bagging dan steamer..
.
saya doakan kita semua KAYA & BERJAYA
.
like dan share sekiranya perkongsian ini bermanfaat ye ...
.
#PembekalMesinCendawanNo1Malaysia
#MesinCendawan
.
www.mesincendawan.com

Go Back

Comment

Blog Search

Blog Archive

Comments

There are currently no blog comments.