Menu
header photo

Mesin Cendawan Bimbo

Pembekal Mesin Cendawan No. 1 di Malaysia

Blog posts : "General"

BAGGING MACHINE

BAGGING MACHINE adalah salah satu peralatan mesin yang digunakan untuk memudahkan pemprosesan cendawan.
Terdapat 3 jenis BAGGING MACHINE iaitu 1 Hole, 4 Hole dan 8 Hole.

 

Fungsi utama ialah untuk memudahkan dan mempercepatkan proses memasukkan dan memampatkan media ke dalam beg plastik.

Read more

EHHH CENDAWAN PUN ADA RUMAH??

Hari ni kami nak bercerita secara ringkas apa itu rumah cendawan. 
Haaaaa, kalau nak tahu teruskan membaca ye.

Rumah Cendawan ni sebenarnya tempat persekitaran yang terkawal bagi penanaman cendawan.

Di sini cendawan akan di tanam dan di kawal dari segi kelembapan persekitaran dan pertumbuh…

Read more

RESEPI CENDAWAN MASAK LEMAK CILI API

Waktu sekarang ni ibu-ibu, kakak-kakak, adik-adik mesti dilemma kan?? 
Dilemma sebab kena fikir hari ni nak masak ape kan???
Asyik menu sama jee setiap hari mesti bosankan? 

Hehe.. Jangan risau kami  MegaMakro nak share resepi cendawan masak lemak cili api. 
Apa salahnye sekali sekala tuka…

Read more

RESEPI CENDAWAN MASAK LEMAK CILI API

Waktu sekarang ni ibu-ibu, kakak-kakak, adik-adik mesti dilemma kan?? 
Dilemma sebab kena fikir hari ni nak masak ape kan???
Asyik menu sama jee setiap hari mesti bosankan? 

Hehe.. Jangan risau kami  MegaMakro nak share resepi cendawan masak lemak cili api. 
Apa salahnye sekali sekala tuka…

Read more

JOM BERKENALAN DENGAN MESIN-MESIN CENDAWAN.

Ada tak pengusaha cendawan atau bakal pengusaha cendawan kat sini???
Dah kenal-kenal mesin cendawan tak? Kalau belum mehh berkenalan dengan mesin-mesin ini.

 

Nampak macam biasa-biasa tapi sebenarnya mesin-mesin ni luar biasa tau korangg.
Bukan sahaja dapat memudahkan kerja malahan ia…

Read more

PENYAKIT VS CENDAWAN !!!

Wah, cendawan dan penyakit!! Apa perkaitannya?
.
.
Cendawan? ?


Kat sini ada tak sesiapa yang suka makan cendawan sisir tapi tak tahu apa khasiatnya?

Ehh. Cendawan sisir ada khasiat? Biar betul.!!!

 

Meh sini kita nak STORY MORRY serba sedikit khasiat yang terkandung dalam cendaw…

Read more

miss you

miss you guys very much...

Read more

Teka cendawan

Cendawan oh cendawan
.
Ce teka cendawan ape saya..??

 

Read more

MESIN CENDAWAN MELAKA

Mr chong adalah pemilik farm 2in1 durian n cendawan di melaka yg saya share dlm posting sblm ni..
.
Alhamdulillah.. Selesai servis mesin cendawan, mesin mixer 2in1 beliau.
.
Ntah kenape Gear box nya cepat panas dan minyak gear box bocor..
.
Nmpk gayanya kami kena tuka gear box maker lain plak …

Read more

I miss U

I miss this moment
.
Dulu saya lah rashid.. Saya lah rashidah..
Alhamdulillah.. Skang saya wan munif.. 
Hahahahaha..

  

 

Read more

CRITERIA STEAMER YG BAGUS

1. DAPAT CAPAI SUHU 100°C
- Boleh pegi lbh tp mau hanya 100°C

2. CAPAI SUHU 100°C DLM MASA YG SINGKAT
- 500bag < 1jam
- 1,000bag < 2jam

3. MENGGUNAKAN 1TONG GAS 14KG SHJ
- a ah.. 1 tong gas je utk 1,000bag

4. TAHAN LAMA
- stakat 5tahun tu biasa2 aje

5. PINTU GANTUNG ATAS
- sen…

Read more

NK TAU TAK CRITERIA STEAMER YG BAGUS..??

Kalau ada lbh dr 10 org kawan2 je yg komen 
'NAK TAU'
next pos kita akn citer..


.

 

Read more

New staff marketing

Hari ni nk setelkan training utk my new marketing staf..
.
Minggu dpn outstation plak..
.
Harap2 cik win kita bleh independant ye..

 

Read more

showroom mesin

Kalau kita nk buat ofis n showroom mesin kt sini ok tak..??

 

Read more

SAPE NK KALENDAR 2018

PROJEK PERUSAHAAN CENDAWAN SECARA KOMERSIAL

E-BOOK TANAMAN CENDAWAN FREE

PELBAGAI JENIS TANAMAN CENDAWAN YG DITANAM DI MALAYSIA SECARA KOMERSIAL

MESIN CENDAWAN TERLARIS 2017

alhamdulillah.. base on data setakat november 2017 di bawah adalah senarai mesin terlaris yg penanam cendawan seluruh malaysia ambil dari kami:

1. MESIN BAGGING 4 LUBANG 
- 15UNIT

2. MESIN MIXER & BAGGING 2IN1 
- 15 UNIT

3. MESIN BAGGING 8 LUBANG 
- 13UNIT

 

  

  

 …

Read more

MESIN BAGGING 8 LUBANG UTK PROJEK BAJA KOMPOS

20 Blog Posts

Blog Search

Comments

There are currently no blog comments.