Menu
header photo

Mesin Cendawan Bimbo

Pembekal Mesin Cendawan No. 1 di Malaysia

Blog posts : "General"

wikipedia.org - Cendawan_tiram

October 19, 2017

TERKEJUT MAK..!!
.
dok godek2 citer pasai cendawan sekali terbuka wikipedia.. 
.
selebihnya kena baca sendiri kenapa saya terkejut tu .. hihhhihi.
.
https://ms.wikipedia.org/wiki/Cendawan_tiram

 

 

Read more

BOLEH KE JADI JUTAWAN DENGAN CENDAWAN

October 13, 2017

 

1) Tahu ‘figure’ yang nak dicapai dengan jelas.
Ada orang nak jadi jutawan, tapi tak tahu berapa jumlah yang beliau nak buat samada dalam kerjaya atau perniagaan mereka dan bila tarikh mereka nak capai. Contoh, ada beza orang yang nak capai RM1juta dalam tempoh 10 tahun akan datang de…

Read more

DISCOUNT GILA2

October 9, 2017

nk tak kalau ada mesin yg boleh bantu anda membuat bag tanpa sakit2 pinggang, tanpa stres2 sbb bag tak sama saiz dan x sama padat..??
.

.
kenapa kena komen/mesej saya dgn segera, sebab 5 orang terawal
komen/mesej saya utk dapatkan mesin ni, saya akan bg discount sbanyak RM500.. ye discount rm50…

Read more

KAMI KONGSI 'LIVE'

October 6, 2017

GERAN 1JUTA UTK PROJEK CENDAWAN

October 6, 2017


Haaa.. Amacam.. Sibuk dk buat alasan susah nk dptkn geran bantuan drpd agensi. Ni sahabat kita bkn stakat dpt 10k, 20k.. 1juta trus..
.
Mcm mana dia dpt.. Kena USAHA la babe..
.


Geran atau pegawai yg nk bg ni x datang bgolek kt farm kita..
Geran atau pegawai yg nk bg tu x tahu pn anda…

Read more

5 SEBAB KENAPA BISNES KITA MASIH BERADA DI LEVEL YANG SAMA

October 5, 2017

.
1. Owner bisnes takut untuk grab peluang yang besar. 
Kalau confident untuk ambik peluang pun takda,
macam mana nak pergi ke tahap seterusnya? 
.
2. Fefeeling berada di "comfort zone".
Rasa tak perlu untuk berkembang lagi. 
.
3. Tak jelas hala tuju syarikat. Visi, misi, objektif syarika…

Read more

MESIN CENDAWAN.

October 4, 2017


OK.. dh penuh 1 lori.. Abg lori jom kita...

 

Jom tonton video 

Read more

SUKANYA DIA...

October 2, 2017

Penantian satu penyeksaan.
Betul tak boss..??
.
Skang dh x payah dk stress2 gaul habuk pakai skup dan isi manual dlm bag.. 
Mesin cendawan BIMBO dh ada.. Hahahhaa..
.

  


Mana lg pasa.. Mana lg kedai runcit.. Mana lg restoran.. Mana lg tmpt goreng, goreng pisang. Semua nk stat tembak …

Read more

SALAM CERIA MUSHROOM GROWERS

October 1, 2017

SALAM CERIA
MUSHROOM GROWERS

Tonton video ucapan 

 

Read more

MALAM2 PN KITA KERJA

September 30, 2017

SELAMAT DATANG KE DUNIA CENDAWAN

September 28, 2017

To all my mushroom grower friends and those who are intersted to start bussines in mushroom cultivation, 
feel free to read and share tips in this page
.
Serba sedikit pasal saya, nama saya WAN, pemilik BIMBO TRADING. Selain dari bidang penanaman cendawan, 
 


kepakaran saya ialah MEM…

Read more

KENAPA ORANG KAYA BERTAMBAH KAYA

September 28, 2017

Biasa pergi seminar atau kursus dan dalam seminar tu, penganjur menjemput tokoh usahawan berjaya utk sesi berkongsi pengalaman.
.
Lepas habis sesi perkongsian kita mesti cakap .. 
KALAU DIA BOLEH BUAT, AKU PUN BOLEH ..!!
Masa tu semangat ngah berkobar2.. tp lps 2,3 bln blk dari seminar tu .. li…

Read more

TERUJA

September 27, 2017

Best dgr citer abe nizam dan rakan.. Bekas pembantu penyelidik projek cendawan UM.
Kami berkenalan masa saya g hntr mesin cendawan di farm cendawan UM beberapa tahun lps.


Tup2.. Dh jd taukey cendawan rupa2nya.
Alhamdulillah..
.
Turut berada dlm perbincangan tu.. Boss syukri.. Bekas engi…

Read more

SAMA TP X SERUPA

September 25, 2017

Kalau tgk kan mesin, mcm yg kita punya.. Tp beli ngan syarikat lain ni. 
.
X smpai setahun dh rosak.. Adoii.. Ruginya..
.
Walaupn dpt free drpd jab pertanian.. Sayang oo.. Nk kumpul duit nk beli mesin bagging agak susah gak.. 

 


Ape beza mesin cendawan yg kami bekalkan ialah.. Setia…

Read more

NI SORG LG SAHABAT KITA YG BAKAL JD JUTAWAN

September 22, 2017

Kenapa saya ckp begini.. 
SBB SEMAKIN RAMAI KITA BERJAYA BANTU ORG UTK JD KAYA.. AUTOMATIK KITA JUGA AKN JD KAYA..
.
Peringatan utk diri sndiri gak..
.
#MesinCendawan
#PembekalMesinCendawanNo1Malaysia
.
www.mesincendawan.com

Tonton Video 

Read more

LIFE BEGIN AT 60

September 21, 2017

Cikgu jamil n wife kak ni telah mulakan projek cendawan ni dh lbh 10thn.. Buat part time je kt belakang rmh utk memenuhi permintaan rakan2 kt sekolah dan peniaga2 kecil di sekitar kulim.
.
Sekarang cikgu dah pencen.. Baru boleh nk tekan gear 3, 4 dan 5. Hehehehe..
 

 

.
Insya Allah dgn a…

Read more

SAHABAT CENDAWAN PANTAI TIMUR

September 20, 2017

BOSS YOE BERPOSING DGN MESIN BAGGING 4LBG

September 19, 2017

Kami komited utk menghantar setiap mesin yg ditempah secepat mungkin, walaupn d mlm hari. (dgn persetujuan tuan mesin laa.. Hehhehehhe)


.
Tahniah boss yoe kerana berjaya mendapat perhatian pej pertanian yg menganugerahkan:
1. Mesin bagging 4lbg
2. Steamer 1000bag.
.
Sebenarnya boss yoe ni …

Read more

SYUKUR

September 19, 2017

Demi matahari dan sinarnya di pagi hari
.
Demi bulan apabila ia mengiring
.
Demi siang apabila ia menampakkan diri
.
Demi mlm apabila ia menutupi
.
Demi langit dan seluruh binaannya
.
Demi bumi dan semua yg ada dipermukaannya
.
Demi jiwa dan penyempurnaannya
.
Allah meng ilhamkan sukma…

Read more

12 SEBAB KENAPA PERLU DAPATKAN MESIN CENDAWAN DARI BIMBO TRADING

September 18, 2017

 

   

  

  

   

 

Read more

20 Blog Posts

Blog Search

Blog Archive

Comments

There are currently no blog comments.