Menu
header photo

Mesin Cendawan Bimbo

Pembekal Mesin Cendawan No. 1 di Malaysia

Blog posts

PAMERAN MESIN CENDAWAN KAMI

November 12, 2017

TB HPPN Peringkat Negeri Kelantan
.
Tq MARDI kerana beri kesempatan kpd kami utk turut mempamerkan mesin2 cendawan kami d expo hari peladang tahun ni..

  

 


X ramai yg mai tanya pasal mesin.. Tp jualan bag cendawan dan cendawan goreng kami mmg rancak.. Stakat 10kg sehari goreng ok la…

Read more

MASUK KURSUS JAP

November 12, 2017

Berada di sini....

 

Read more

KENA BELI LORI YG ADA CRANE NMPKNYA

November 12, 2017


Senang dan cepat sgt2 bila pakai lori yg ada crane utk naikkan dan turunkan mesin ni kan.. 
.
Dah banyak kali minta tlg pihak KADA utk bantu kita.. Nmpak gayanya.. Kena cari jalan utk beli lori sendiri kali ni.. 
.

 

 
Tp.. Sebulan kita lbh kurang 2,3 trip je hntr mesin.. Agak2 berba…

Read more

10 Masalah Disiplin Team Yang Perlu Dihapuskan Segera

November 7, 2017

KALAU FARM ANDA DALAM PROSES NK GROW, MAKE SURE ANDA PERHATIKAN JENIS PEKERJA2 KT BAWAH NI .. 
AMAT BAHAYA KALAU KEKAL DALAM TEAM KITA.

 

10 Masalah Disiplin Team Yang Perlu Dihapuskan Segera

1. Bawak mulut

Perkara ini sangat berbahaya terutamanya jika pekerja yang “pembawa mulut”…

Read more

CENDAWAN APE NI ..??

November 7, 2017


di dlm kekalutan pengusaha2 cendawan malaysia giat dk berebut nk jual cendawan tiram, ni haaa .. taukey besau tganu dh mula mempromosikan milky mushroom.. 
.
bkn setakat beliau dah stat jual kt pasar cendawan milky ni .. tp dh mula buat 'FUN BOX' atau learning box khas utk kanak2.. main war…

Read more

SENTIASA BERUSAHA MEMBANTU PENANAM CENDAWAN MALAYSIA

November 6, 2017

Tauke Cendawan Tertinggi di Malaysia?

November 5, 2017

CE TEKA .. RUMAH CENDAWAN SAPE NI .. ??

 

 
.
alamak .. masa singgah farm dia ari tu .. taukey besau n panjang dia tak de.. opss bkn panjang,, tinggi.. hahahaha..
.
saya rasa taukey ni merupakan taukey cendawan tertinggi kt mesia .. boss Mohd Lutfi Mohd Arshad pn kalah .. hahahahah..

Read more

Jualan bongkah kulat@cendawan tiram

November 5, 2017

Jualan bongkah kulat@cendawan tiram sedang berlangsung di booth kami Bimbo Trading sempena Hari Peladang,Penternak dan Nelayan Negeri Kelantan 2017.Rm20,10 bongkah.

 

  

Read more

TANAM CENDAWAN UTK APE SEBENARNYA..??

November 5, 2017


ape yg kita sedang buat hari2 skang ..??
pg2 buta dah kua rumah hntr cendawan..
lps tu blk rumah main ngan habuk plak..
ptg kutip cendawan plak
.
hari2 rutin sama je .. tp kita x kaya2 gak .. 
mcm terasa sedikit sukar nk jadi kaya ni .. 
ye ke ..??

bg kawan penanam cendawan yg dah ka…

Read more

Hari Peladang,Penternak Dan Nelayan 2017 Negeri Kelantan.

November 5, 2017

Kami di sini

Sempena Hari Peladang,Penternak Dan Nelayan 2017 Negeri Kelantan.

 

  

Read more

MESIN CENDAWAN KE TANGKAK

November 1, 2017

bila mesin cendawan kita masuk ke perkarangan rumah mr hao ni .. semua org kg terkejut .. saya pun herean gak mula2nya .. 

 


rupa2 nya mr hao ni adalah pembuat pisau toreh getah tersohor kt johor ni .. dah lama beno dlm bidang buat pisau toreh getah .. tiba2 tukar bidang tu yg orang kg dk …

Read more

RUMAH CENDAWAN TERBAEK

November 1, 2017

saya terjebak dalam bidang cendawan ni sejak tahun 2007 lg .. dh 10thun bangun tdo ngan cendawan ni .. 
.
dah banyak rumah cendawan yg saya lawati dekat malaysia, thailand mahupun di cina .. ada yg buat kos mahal giler2 dan ada buat ngan kayu2 ygg didapati dari hutan saje ..
 

  

 

Read more

video STEAMER BOILER TURBO.

November 1, 2017

STEAMER BOILER TURBO

November 1, 2017

Alhamdulillah.. slesai hntr steamer boiler turbo ni kt farm otai kita kt ajil.. 
.
nk tgk sejauh mana cepat steamer boiler turbo ni berfungsi .. tunggu video kami ptg kang .. 

 

  


.
#JutawanCendawan
#Cendawan
#MesinCendawan
.
www.mesincendawan.com

Read more

Asap berkepul-kepul dalam rumah cendawan?

October 28, 2017

MESIN CENDAWAN MESIN BAGGING 4 LUBANG
.
kali ni kita ke ulu yam .. dari persimpangan genting sempah .. naik ke genting highland n turun plak ke ulu yam .. jalan mmg mencabar.. 

  

 


ni sorang lg anak didik lan jofarm... mmg terbaek lah boss lan .. 
kali ni taukey dia x d .. papa …

Read more

Jadilah cantik dengan " TIDAK BERDUSTA"

October 24, 2017

Jadilah tampan dengan "KEJUJURAN"
Jadilah cantik dengan " TIDAK BERDUSTA"
.

 


lokasi : farm hilman ghazali
jenis alatan : mesin bagging 4 lubang
.
#MesinCendawan
#PembekalMesinCendawanNo1Malaysia
#BimboTrading
.
www.mesincendawan.com

Read more

taukey muda cendawan

October 24, 2017

taukey muda kita sorang ni baru je bermula ngan projek cendawan ni .. sebagai permulaa beliau menjadikan bekas rumah family sebagai rumah cendawan beliau.
.
ape yg menarik ttg anak muda ini ialah bonding beliau ngan bapanya .. mcm geng2.. mcm best buddy.. 
jeles giler abe wan .. 
.

 


Read more

patut laaa org panggil dia otai

October 24, 2017

masa mula2 sampai kt farm pakdo rahim ni .. saya terkejut gak .. mcm mana la jabatan pertanian boleh TER bagi bantuan mesin ni kt beliau.. sedangkan rumah2 cendawan beliau dah kosong.. ada 1 rumah je yg ada bag cendawan.. tu pun kira macam dah 2bln kua hasil.
.
tanya punya tanya .. rupa2nya kawasa…

Read more

KESILAPAN BANYAK BUSINESS OWNER.

October 23, 2017

KESILAPAN BANYAK BUSINESS OWNER.

1) Masih "sibuk" di bahagian OPERATION/DELIVERY (Dialah packing, dialah hantar, dialah tulis resit, dialah update stock. Ape ni !)

2) Tidak DELEGATE kerja kerja tersebut

3) Being RASHID RASHIDAH (semua benda ko nak buat)

Thats why you TAK GROW! Maintain…

Read more

HANTAR MESIN CENDAWAN 1000KM!

October 22, 2017

  

   

.
hari ni sungguh panas.. mcm nk cair otak .. hahhahha

Read more

20 Blog Posts

Blog Search

Blog Archive

Comments

There are currently no blog comments.