Menu
header photo

Mesin Cendawan Bimbo

Pembekal Mesin Cendawan No. 1 di Malaysia

Blog Component

NEW KATALOG MESIN CENDAWAN

December 15, 2017


Assalam sahabat cendawan sekalian
.
Ni kita ada katalog baru..
sesiapa yg nk print katalog ni utk bagi kepada investor, atau agensi kerajaan utk pembiayaan boleh la download kt FILE ye .. 
.
tq
.
#PembekalMesinCendawanNo1Malaysia
#MesinCendawan
.
www.mesincendawan.com

RAK CENDAWAN

December 14, 2017

TAU TAK YG ECER PN ADA BG BANTUAN

December 14, 2017

Assalam geng..
Last month trkejut gak bila dapat call dr ECER utk pembekalan mesin cendawan kt usahawan dia.. Ada ke usahawan ecer..??
.
Detail saya pn x tau gk cara nk daftar.. Tp utk 2org rakan kita di kuantan ni.. ECER pilih mereka dari senarai peminjam dari bank MAYBANK.. 
 

 

 


Kalau pinjam ngan maybank.. Lps tu dpt geran dari ECER.. saya pn nk gini.. Hahahhaha.. Jom serbu pej ECER utk cek detail dia..
.
Sape ada info.. Share2 le kt bawah ni ye...
.
#PembekalMesinCendawanNo1Malaysia
#MesinCendawan
.
www.mesincendawan.com

PRODUCTION POWER vs MARKETING POWER

December 14, 2017

dalam bisnes yg mana lebih penting ..??
kena hebat buat..??
atau
kena hebat jual..??

 

 

 

 


emm .. kalau di ikutkan kalau barang tak de, nk jual macam mana kan ..?? 
tapi kalau di fikirkan balik, kalau buat barang banyak2 tp x laku jual pun tak de guna nya jugak kan ..
.
aaaaahhhhh .. !! sakit kepala la pikir soalan ni .. 
hahahah.. sabar bro ..
.
gini.. mai saya explain.. berdasarkan cikgu2 saya.. yg buat duit ialah bila kita jual barang. 
so ternyata disini marketing kena lebih POWER sebab pendapatan kita bergantung kepada banyak mana produk yg kita jual.
.
habis tu ... kalau tak buat sendiri .. macam mana nk jual..??
cara pemikiran ni adalah salah .. hanya org yg ego besar saje bercakap mcm ni .. 
produk kita boleh minta tlg org lain buatkan.. beli ngan org lain.. 
.
kalau nk jual banyak, jgn la g cari kt tempat yg buat sedikit .. cari lah ngan kilang besar2.. buat perjanjian siap2 nk berape banyak setiap hari.. jnji boleh win2..
.
ape2 pn yg pastinya kita tidak boleh hebat buat kedua2nya sekali.. maksud saya kita samada hebat bhgn production atau pun kita hebat menjual.. 
.
kenalpasti kehebatan diri kita sendiri, dan cari partner yg hebat x sama ngan kita..
baru lah company boleh grow..
.
dan yg pasti jugak, utk hebat dalam production tanaman cendawan, kena lah ada set lengkap mesin2 supaya boleh buat bag lbh banyak dlm masa yg singkat. so kena adalaa.. mesin mixer, conveyour, bagging dan steamer..
.
saya doakan kita semua KAYA & BERJAYA
.
like dan share sekiranya perkongsian ini bermanfaat ye ...
.
#PembekalMesinCendawanNo1Malaysia
#MesinCendawan
.
www.mesincendawan.com

MAT GAGAH

December 8, 2017

RUMAH CENDAWAN

December 8, 2017

TAUKEY BESAR CENDAWAN SG PETANI

December 8, 2017

Assalam geng.. akhir bln 11 hari tu berkesempatan utk membekalkan mesin cendawan kpd 1 TAUKEY BESAR CENDAWAN kt sg petani, kedah. 
.
Mmg besar sgtlah projek sahabat kita ni .. smpai rmh pn dia buat 3,4 tingkat .. 
.
oopsss ... rumah burung ek .. patut la besar .. hahahha .. 
.
x de.. mmg kita x tipu, utk peringkat pertama, mr eric dan partner beliau mr teoh akn buat dlm rmh burung dlu .. tp yg saya terkejutnya .. if verything goes well.. dia akan expand projek ni kt court badminton beliau yg berada di hadapan rumh burung saje .. kawasan pn mmg luas lg.. boleh tahan nk buat rumah cendawan lg .. target pengeluaran, minima 100kg utk peringkat pertama.. dan slow2 expand katanya...
.
terbaek lah ..
.
mr eric dan partnernya mmg betul2 plan projek ni sbb beliau dah memiliki:
1. mixer 300kg
2. conveyour 
3. bagging 8 lubang
4. steamer 1500bag
6. extra bakul besi utk senang punggah
.
last2 tu saya ada masukkan pic taugeh kacang pea.. menurut mr eric, di peringkat permulaan ni hasil x banyak lg, mr eric decide utk tanam kacang pea dahulu utk jana pendapatan.. 
.
ala setakat boleh jual 2,3 kg sehari pn dah ok .. sbb taugey kacang pea ni harga dia rm20/kg .. 
ahaaaa...!! IDEA MENARIK NI.. !
.
n tq mr eric sbb belanja kami lunch kt kedai sgt lawa n sedap.. nnt kami next visit belanja pula ye .. hahahahah..
.
saya doakan projek mr eric dapat berjalan mengikut yg di rancang.. 
.
dan tahniah mr eric kerana membuat pilihan yg tepat menjadikan BIMBO trading sbagai pembekal mesin cendawan beliau.
.
#PembekalMesinCendawanNo1Malaysia
#MesinCendawan
.
www.mesincendawan.com

 

  

 

USAHAWAN CENDAWAN YG BIJAK

December 5, 2017


IALAH USAHAWAN YG SMBIL DIA G HNTR CENDAWAN TIRAM KT PASAR, DIA SELIT SEKALI CENDAWAN KUKUR
.
bak kata geng scuba diving.. Sambil menyelam, sambil minum air
.
Iklan sekali sekala.. Hahahha..
.
#JutawanKukur
#EjenKukurDiperlukan

Usahawan muda klate yg saksess...

December 5, 2017

Br teringat awal bln 11 ari tu.. Kita ada 1 perjmpaan ape ntah.. Lupa.. Tp yg saya ingt.. Depa kumpul ramai usahawan muda klate yg saksess... 
.
Sempat la bergambar ngan taukey ayam, takey turbo fix, taukey monaliza, taukey mahligai idaman, taukey dobi instant, taukey kosmetik dan ramai lg.. 
.
X sempat nk sedut ilmu.. Amek aura je la kita.. Hehheheheh..
.
Semoga kita semua KAYA DAN BERJAYA
.
#PembekalMesinCendawanNo1Malaysia
#MesinCendawan
.
www.mesincendawan.com

 

  

  

 

Panggil je backhoe tlg angkat .. mmg cepat giler lah

December 5, 2017

CEPAT, SENANG & SELAMAT
.


assalam geng ..
ni citer bln 11 ari tu .. hntr mesin kt kak zalina, kuantan.. panggil je backhoe tlg angkat .. mmg cepat giler lah .. hahahahah..
.
kak zalina cakap .. dia standby kan mesin dlu .. senang lps je musim banjir trus ON projek cendawan blk .. 
.
kak zalina punya PR ok sangat2 saya rasa.. itu pasai br je bln 7 hari tu dapat bantuan dari jabatan pertanian, ni dapat plak mesin dari ECER .. ha aah .. ECER pn ada bagi bantuan mesin ..
.
tunggu ape lagi .. JOM serbu ECER laju2 .. hahaaha
.
kawan2 sekitar kuantan, pekan .. kalau nk makan cendawan fresh .. bleh mai kutip sendiri kt farm kak ina ni .. terbaek..
.
saya doakan akak KAYA DAN BERJAYA
.
#PembekalMesinCendawanNo1Malaysia
#MesinCendawan
.
www.mesincendawan.com

View older posts »

Carian

Komen

There are currently no blog comments.