Menu
header photo

Mesin Cendawan Bimbo

Pembekal Mesin Cendawan No. 1 di Malaysia

Blog Component

SAPE NK KALENDAR 2018

January 4, 2018

PROJEK PERUSAHAAN CENDAWAN SECARA KOMERSIAL

January 4, 2018

E-BOOK TANAMAN CENDAWAN FREE

January 4, 2018

PELBAGAI JENIS TANAMAN CENDAWAN YG DITANAM DI MALAYSIA SECARA KOMERSIAL

January 4, 2018

MESIN CENDAWAN TERLARIS 2017

December 20, 2017

alhamdulillah.. base on data setakat november 2017 di bawah adalah senarai mesin terlaris yg penanam cendawan seluruh malaysia ambil dari kami:

1. MESIN BAGGING 4 LUBANG 
- 15UNIT

2. MESIN MIXER & BAGGING 2IN1 
- 15 UNIT

3. MESIN BAGGING 8 LUBANG 
- 13UNIT

 

  

  

  

   

    

  


Mesin bagging 4 lubang ni .. baru je kami rasmi awal tahun 2016.. tapi zzaaaassss trus melonjak naik dia punya order ketangga pertama.. maybe sebab mesin ni berkeupayaan yg sama dengan bagging 8 lubang tp sedikit perlahan...
setakat nk buat 1,000bag sehari mmg pejam mata je .. hahahha
.
tapi nampak penenam baru yg mensasarkan pengeluaran cendawan 50kg sehari pn ramai yg memilih mesin mixer & bagging 2in1 ni .. mesin ni berkeupayaan membuat 500bag sehari dgn hanya 2 orang pekerja.. amacam ..boleh la kan .. jimat, dah tak payah beli mesin mixer berasingan
.
dan mesin yg tersohor sepanjang zaman .. berada di kedudukan ke 3 tahun 2017 ni .. 
mesin bagging 8 lubang masih mendapat sambutan dari penanam cendawan seluruh negara.. mesin bagging ni mampu membuat bag sehingga 2,000bag sehari dan direka khas utk pengusaha yg mempunyai market cendawan yg mantap.. terbaek..
.
ape2 pun target production pembuatan bag cendawan sahabat2, call saya terus di talian 0199827769.. insya Allah saya boleh bantu utk memilih mesin model mana yg sesuai dgn anda.. call tau .. saya tunggu.. 
.
bab harga.. mmg confirm kita termurah dipasaran dan ada jaminan 1 tahun lg .. 
.
yg tak pandai nk guna pn x pe .. kami akan datang ajar cara nk guna n nk setting mesin.. 
amacam .. 
call now 0199827769 wan
.
#PembekalMesinCendawanNo1Malaysia
#MesinCendawan
.
www.mesincendawan.com

MESIN BAGGING 8 LUBANG UTK PROJEK BAJA KOMPOS

December 18, 2017

NEW KATALOG MESIN CENDAWAN

December 15, 2017


Assalam sahabat cendawan sekalian
.
Ni kita ada katalog baru..
sesiapa yg nk print katalog ni utk bagi kepada investor, atau agensi kerajaan utk pembiayaan boleh la download kt FILE ye .. 
.
tq
.
#PembekalMesinCendawanNo1Malaysia
#MesinCendawan
.
www.mesincendawan.com

RAK CENDAWAN

December 14, 2017

TAU TAK YG ECER PN ADA BG BANTUAN

December 14, 2017

Assalam geng..
Last month trkejut gak bila dapat call dr ECER utk pembekalan mesin cendawan kt usahawan dia.. Ada ke usahawan ecer..??
.
Detail saya pn x tau gk cara nk daftar.. Tp utk 2org rakan kita di kuantan ni.. ECER pilih mereka dari senarai peminjam dari bank MAYBANK.. 
 

 

 


Kalau pinjam ngan maybank.. Lps tu dpt geran dari ECER.. saya pn nk gini.. Hahahhaha.. Jom serbu pej ECER utk cek detail dia..
.
Sape ada info.. Share2 le kt bawah ni ye...
.
#PembekalMesinCendawanNo1Malaysia
#MesinCendawan
.
www.mesincendawan.com

PRODUCTION POWER vs MARKETING POWER

December 14, 2017

dalam bisnes yg mana lebih penting ..??
kena hebat buat..??
atau
kena hebat jual..??

 

 

 

 


emm .. kalau di ikutkan kalau barang tak de, nk jual macam mana kan ..?? 
tapi kalau di fikirkan balik, kalau buat barang banyak2 tp x laku jual pun tak de guna nya jugak kan ..
.
aaaaahhhhh .. !! sakit kepala la pikir soalan ni .. 
hahahah.. sabar bro ..
.
gini.. mai saya explain.. berdasarkan cikgu2 saya.. yg buat duit ialah bila kita jual barang. 
so ternyata disini marketing kena lebih POWER sebab pendapatan kita bergantung kepada banyak mana produk yg kita jual.
.
habis tu ... kalau tak buat sendiri .. macam mana nk jual..??
cara pemikiran ni adalah salah .. hanya org yg ego besar saje bercakap mcm ni .. 
produk kita boleh minta tlg org lain buatkan.. beli ngan org lain.. 
.
kalau nk jual banyak, jgn la g cari kt tempat yg buat sedikit .. cari lah ngan kilang besar2.. buat perjanjian siap2 nk berape banyak setiap hari.. jnji boleh win2..
.
ape2 pn yg pastinya kita tidak boleh hebat buat kedua2nya sekali.. maksud saya kita samada hebat bhgn production atau pun kita hebat menjual.. 
.
kenalpasti kehebatan diri kita sendiri, dan cari partner yg hebat x sama ngan kita..
baru lah company boleh grow..
.
dan yg pasti jugak, utk hebat dalam production tanaman cendawan, kena lah ada set lengkap mesin2 supaya boleh buat bag lbh banyak dlm masa yg singkat. so kena adalaa.. mesin mixer, conveyour, bagging dan steamer..
.
saya doakan kita semua KAYA & BERJAYA
.
like dan share sekiranya perkongsian ini bermanfaat ye ...
.
#PembekalMesinCendawanNo1Malaysia
#MesinCendawan
.
www.mesincendawan.com

View older posts »

Carian

Komen

There are currently no blog comments.