Artikel & Berita

Comments Box SVG iconsUsed for the like, share, comment, and reaction icons

22 hours ago

Mesin cendawan BIMBO

#FEEDBACKBENIHSUPERTHAI30HARI
..
Meriah nau cendawan customer xx kita niee.. katanya hari pertama puasa suntik dan hari raya dah keluar hasil 😍
.
Benih apa yang customer xx kita nie guna ea ??
Ofkos laa benih Super Thai Abe wea.. Hihihi
.
Terima kasih sebab dah 3 kali repeat order benih dengan abe wea. Semoga bisnes akak bertambah maju dan berjaya..
.
Sape2 nak order benih boleh roger2 abe wea..
#BenihSuperThai
#PembekalMesinCendawanNo1Malaysia
... See MoreSee Less

#FEEDBACKBENIHSUPERTHAI30HARI
..
Meriah nau cendawan customer xx kita niee.. katanya hari pertama puasa suntik dan hari raya dah keluar hasil 😍
.
Benih apa yang customer xx kita nie guna ea ??
Ofkos laa benih Super Thai Abe wea.. Hihihi 
.
Terima kasih sebab dah 3 kali repeat order benih dengan abe wea. Semoga bisnes akak bertambah maju dan berjaya.. 
.
Sape2 nak order benih boleh roger2 abe wea.. 
#BenihSuperThai
#PembekalMesinCendawanNo1Malaysia

Comment on Facebook

Nice ni..

ada gambar hasil yg dah besar?

nakkkkk

Nk try juga☹️

Aduh... Yg sy lupa nk bg pic. Keluar pun cantik2😁

Shammizul Shamsudin Laile Ishak

View more comments

SELAMAT PETANG !!
.
.
Sape suka makan cendawan telinga kera/ black jelly ni cer say I dekat abe wea ☺️
.
Suka2 jugak tau, tapi apa khasiatnya ?? Haa meh baca sedikit fakta pasal cendawan telinga kera nie..
.
Kalau korang rasa bermanfaat jom tekan button LIKE n SHARE dengan kawan2 sekali tau. Biar semua orang tahu tentang khasiat cendawan telinga kera nie..
.
.
.
#PembekalMesinCendawanNo1Malaysia
... See MoreSee Less

SELAMAT PETANG !! 
.
.
Sape suka makan cendawan telinga kera/ black jelly ni cer say I dekat abe wea ☺️
.
Suka2 jugak tau, tapi apa khasiatnya ?? Haa meh baca sedikit fakta pasal cendawan telinga kera nie.. 
.
Kalau korang rasa bermanfaat jom tekan button LIKE n SHARE dengan kawan2 sekali tau. Biar semua orang tahu tentang khasiat cendawan telinga kera nie.. 
.
.
.
#PembekalMesinCendawanNo1Malaysia

NAK TANYA
.
SAPE ANTARA KAWAN2 PENGUSAHA CENDAWAN ABE WE YG PACKING GUNA TEKNIK NI ..??
.
NI 1 PACK 500G
.
#PembekalMesinCendawanNo1Malaysia
... See MoreSee Less

NAK TANYA 
.
SAPE ANTARA KAWAN2 PENGUSAHA CENDAWAN ABE WE YG PACKING GUNA TEKNIK NI ..??
.
NI 1 PACK 500G
.
#PembekalMesinCendawanNo1Malaysia

Comment on Facebook

cendawan xkoyak ke gni? hehe

Kita

Saya pernah guna cara Ni suatu ketika dulu tp katanya nampak sikit. Padahal berat sama je

Vacum pack... Tahan dan xberair jika simpn dlm peti

" La ilaha illa anta subhanaka inni kuntu minaz zalimin "
..
..
Semoga Allah S.W.T mempermudahkan segala urusan kita didunia dan diakhirat nanti. Amin 💝
..
..
Tekan LIKE dan SHARE supaya semua tahu..

#PembekalMesinCendawanNo1Malaysia
... See MoreSee Less

 La ilaha illa anta subhanaka inni kuntu minaz zalimin 
..
..
Semoga Allah S.W.T mempermudahkan segala urusan kita didunia dan diakhirat nanti. Amin 💝
..
..
Tekan LIKE dan SHARE supaya semua tahu.. 

#PembekalMesinCendawanNo1Malaysia

5 days ago

Mesin cendawan BIMBO

PROJEK CENDAWAN = PROJEK PENCEN
.
Hi semua.. kali ni .. abe we berkesempatan melawat farm milik abang basir di kuala pilah ..
.
abang basir ni usahawan cendawan baru.. skang abang basir masih lg bekerja di sektor swasta sebagai seorang engineer IT di salah sebuah syarikat swasta yg berpengkalan di UK.. so , kerja abang basir kita ni ikut shif waktu kt UK.. terbaek ..
.
abang basir dgn sorang lg rakan kongsi beliau dah nekad nk jayakan projek cendawan ni .. skang dalam fasa nk kenal cendawan dan pasaran cendawan..
.
tanah ada banyak lg ruang kosong yg nmpak gayanya bakal di bina rumah2 hasil baru...
.
buat permulaan ni .. abang basir mendapatkan mesin mixer 2in1 utk bantu dlm penghasilan bag media sebanyak 500bag sehari.. yg hebatnya.. abang basir ambil steamer 1,000bag dari BIMBO.. katanya setiap 2 hari sekali barulah beliau akan kukus bag cendawan .. mmg berpandangan jauh abang basir ni .. terbaek..
.
kami di BIMBO wish you all the best in your mushroom project.. nnt cepat2 cari pasaran baru.. supaya bisnes boleh grow dgn lbh pantas..
.
#PembekalMesinCendawanNo1Malaysia
#CendawanTiram
... See MoreSee Less

PROJEK CENDAWAN = PROJEK PENCEN
.
Hi semua.. kali ni .. abe we berkesempatan melawat farm milik abang basir di kuala pilah .. 
.
abang basir ni usahawan cendawan baru.. skang abang basir masih lg bekerja di sektor swasta sebagai seorang engineer IT di salah sebuah syarikat swasta yg berpengkalan di UK.. so , kerja abang basir kita ni ikut shif waktu kt UK.. terbaek .. 
.
abang basir dgn sorang lg rakan kongsi beliau dah nekad nk jayakan projek cendawan ni .. skang dalam fasa nk kenal cendawan dan pasaran cendawan.. 
.
tanah ada banyak lg ruang kosong yg nmpak gayanya bakal di bina rumah2 hasil baru...
.
buat permulaan ni .. abang basir mendapatkan mesin mixer 2in1 utk bantu dlm penghasilan bag media sebanyak 500bag sehari.. yg hebatnya.. abang basir ambil steamer 1,000bag dari BIMBO.. katanya setiap 2 hari sekali barulah beliau akan kukus bag cendawan .. mmg berpandangan jauh abang basir ni .. terbaek.. 
.
kami di BIMBO wish you all the best in your mushroom project.. nnt cepat2 cari pasaran baru.. supaya bisnes boleh grow dgn lbh pantas..
.
#PembekalMesinCendawanNo1Malaysia
#CendawanTiram

" Positive thinking, spread the positive vibes "
.
.
Jangan takut untuk melakukan sesuatu dan jangan sesekali letakkan masalah di depan dan akhirnya anda tak mulakan apa yang anda hendaklah mulakan..
.
Biar lambat asalkan ia tepat dan berhasil dikemudian hari.
..
#PembekalMesinCendawanNo1Malaysia
... See MoreSee Less

 Positive thinking, spread the positive vibes  
.
.
Jangan takut untuk melakukan sesuatu dan jangan sesekali letakkan masalah di depan dan akhirnya anda tak mulakan apa yang anda hendaklah mulakan.. 
.
Biar lambat asalkan ia tepat dan berhasil dikemudian hari. 
..
#PembekalMesinCendawanNo1Malaysia
Load more

Dapatkan Info Terkini

Makro Engineering

1177 Jalan Guchil Bayam,

15200 Kota Bharu,

Kelantan.

+60 19 982 7769

admin@mesincendawan.com

Perlu bantuan? PM kami!

Kami di sini untuk membantu anda! Jangan teragak-agak untuk bertanya kepada kami. Klik di bawah untuk mulakan chat dengan wakil kami.

Pengurus

Abe Wan

Online

Abe Wan

Hi, apa boleh saya bantu? 00.00